Inicio > Activitats del grup, Camps d'observació > MARATÓ MESSIER 2013

MARATÓ MESSIER 2013

MARATÓ MESSIER


2013

 

FEU LES RESERVES DE LES VOSTRES PLATAFORMES QUAN ABANS MILLOR.


Una vegada més el Grup de Debutants de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell organitza la Marató Messier als Observatoris del Montsec. La Marató Messier consisteix en veure tants objectes com sigui possible d’aquest conegut catàleg de cel profund en una nit d’observació. Les dates òptimes per tenir la major part dels objectes Messier visibles al llarg d’una sola nit des de la nostra latitud són entre el mes de març i començament d’abril. Per tal que coincideixi amb la Lluna Nova, aquest any la Marató tindrà lloc el dissabte 9 de març.

 

 

A Àger hi ha disponibles 20 plataformes d’observació per als socis de l’AAS. Podeu reservar-ne una trucant a Secretaria de l’Agrupació, al telèfon 937 255 373.

 

Per facilitar el desenvolupament de la sessió, tenim a la disposició dels assistents un dossier amb la relació d’objectes visibles i les hores òptimes per a la seva observació. Així mateix hi ha una sèrie de normes que s’han de tenir en compte al recinte dels observatoris, que seran comunicades als assistents.

La Marató Messier és un dels esdeveniments més atractius per als amants de l’observació astronòmica. Tots i totes esteu convidats. Ànim!

 

Enguany, a més, el Grup de Debutants ha organitzat un concurs en motiu de la Marató Messier:

 

Premi Marató Messier

A la persona o persones que més objectes Messier hagin localitzat (independentment de si utilitzen telescopi o prismàtics). Si hi ha empat, seran premiats tots ells. El GoTo no es podrà utilitzar per concursar en aquest premi (la localització haurà de ser per mitjans manuals). El premi consistirà en un diploma. Els concursants ompliran el Full de registre de localització dels objectes que apareix a continuació. S’utilitzarà aquest registre per determinar els guanyadors.

 

Full de registre concurs Premi Marató Messier

 

Premi Messier de Fotografia

A la persona o persones que realitzin la/les millor/s fotografia/es d’un objecte Messier. Els participants disposaran d’uns dies per processar les imatges. El Blog de Debutants servirà de plataforma per penjar les fotografies candidates i per escollir la o les millors mitjançant una enquesta-valoració oberta a tothom. El premi consistirà en un diploma. Si hi ha empat, es premiarà a tots ells.

 

Plantilla de dades fotogràfiques d’objectes Messier

 

Premi Messier de Dibuix

A la persona o persones que realitzin el/s millor/s dibuix/os d’un objecte Messier. Els participants disposaran d’uns dies per retocar o processar els dibuixos. El Blog de Debutants servirà de plataforma per penjar els dibuixos candidats i per escollir el o els millors mitjançant una enquesta-valoració oberta a tothom. El premi consistirà en un diploma. Si hi ha empat, es premiarà a tots ells. Més endavant, quan la plataforma estigui preparada, s’informarà de la manera de procedir per enviar els dibuixos.

 

Plantilles de dibuix dels objectes Messier

Plantilles generals de dibuix

 

Caldrà que els concursants a les diferents categories informin dels equips utilitzats i dels procediments emprats (es pot fer a posteriori). El nom dels guanyadors i aquestes anotacions seran publicats en un Astrum i al Blog de Debutants.

 

 

Documents d’ajuda:

 

Índex d’objectes Messier

Mapes d’objectes Messier

 

Normes generals a seguir dins el recinte:


- Els cotxes no es poden moure més que durant 10 minuts a les hores convingudes al llarg de la nit (cada 2 hores a partir de les 00.00 hores). Si es vol marxar del recinte cal recollir abans i només quan sigui l’hora encendre el cotxe per sortir.

- No es pot encendre cap llum blanca o utilitzar fonts de calor. S’usaran llums vermelles de baixa intensitat, i només quan sigui necessari. Cal cobrir totes les possibles fonts de llum blanca amb celofana vermella (fins i tot les pantalles d’ordinador). No es poden utilitzar llums làser.

- Cal mantenir un volum de soroll reduït (parlar a veu baixa).

 

 

  1. Merce
    Sábado, 9 de marzo de 2013 a las 13:38 | #1

    Molta sort companys!! a veure si el temps acompanya!

  1. Sin trackbacks aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.