Qui som

Jueves, 3 de enero de 2013

 

El grup de Debutants de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell es va formar l’octubre de 2007 per iniciativa de tres de nosaltres que, després d’haver coincidit en alguns cursos bàsics, ens trobàvem indecisos quan volíem avançar en els nostres coneixements i vàrem decidir trobar-nos periòdicament per posar en comú dubtes i descobertes, en definitiva, compartir el nostre camí astronòmic. Actualment, després d’uns quants anys, ha evolucionat força.

Continua essent, sobretot, un grup d’acollida per a nous socis amb poca experiència en el camp de l’astronomia i amb interès per compartir, fer propostes, suggeriments, demandes…

És un grup obert en el que pot participar qualsevol aficionat “novell” i on cadascú va definint les seves preferències a partir de la seva experiència i de l’experiència compartida.

Un gran avantatge d’aquest grup és que tot i mantenir el nom de “debutants”, amb el pas dels anys alguns dels companys ja comencen a ser bons amateurs i no per això deixen de participar-hi, amb la qual cosa tots plegats ens beneficiem amb escreix de les seves aportacions. El grup permet, en la mida que cadascú ho vulgui, fer el “salt” a activitats específiques, per exemple, hem format un petit grup d’astrofotografia i alguns companys participen en grups amateurs de recerca de l’Agrupació com ara l’estudi d’estrelles variables.

Entre nosaltres, obert als socis interessats, i a partir dels diferents àmbits de coneixement de cadascú, podem dedicar alguna trobada a que un de nosaltres expliqui als altres algun tema del seu coneixement com pot ser l’ús bàsic d’un programa informàtic, nocions bàsiques de física, la seva experiència en el processament d’imatges…

 

 

Participem també activament com a col·laboradors en activitats organitzades per l’Agrupació: jornades de portes obertes, visites a l’Agrupació, sessions públiques…

En definitiva, és un grup ric i dinàmic on cadascú participa en la mida dels seus interessos i possibilitats enriquint-se i enriquint els altres.

El grup ha anat creixent, arribant a comptabilitzar més de 50 membres. En les activitats habituals hi participen entre 15 i 20 socis, i d’altres reben informació per correu electrònic i hi participen només puntualment.

 

 

Comentarios cerrados.