Que fem

Miércoles, 2 de enero de 2013 Dejar un comentario Ir a comentarios

En el grup de Debutants fem moltes activitats organitzades per nosaltres mateixos, aquí teniu algunes de les més habituals:

 

- CAMPS D’OBSERVACIÓ: Ens agrada plantar el telescopi en companyia. Quedem en sortides conjuntes, ja sigui per anar als Observatoris de l’Agrupació al Montsec, o bé a Freixinet (zona rural propera a Solsona). A ambdós llocs trobem  cels adequats per observar. O bé anem a altres llocs més propers a Sabadell i rodalies.

Km.24 Ctra.Talamanca, 17 març 2012

Marató Messier, Àger 24 de març 2012

Trànsit de Venus. Barcelona 6 de juny 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us deixem uns enllaços que segur que us seran útils pels camps d’observació:
- Coordenades geogràfiques
- Llistat de material per portar a un camp d’observació

 

- ESTRELLES VARIABLES:

Observació visual. Hem fet varies observacions visuals d’estels variables utilitzant el Mètode Argelander.

Trobareu més informació en aquest enllaç: Observació visual d’estrelles variables

Hem participat a la Campanya d’observació d’Epsilon Aurigae, que a l’Agrupació va coordinar Ricard Casas i en la que van participar d’altres socis.

Corba de llum Eps Aur

Carta Eps Aur

 

 

 

 

 

 

 

Observació amb CCD: Alguns membres del grup s’han iniciat en la fotometria d’estels variables del tipus RR Lyrae. Aquesta activitat es duu a terme tots els dilluns a l’Observatori de Sabadell, si el temps ho permet.

Trobareu més informació a la Conferència de Josep M. Vilalta del 28 de març 2012

- ESTRELLES DOBLES: Altres membres del grup de Debutants estem participant en diferents projectes:

Projecte OAG CPM : Es tracta de la detecció de parells d’estels dobles amb moviment propi, no catalogades. Aquesta activitat es realitza individualment, amb el teu propi ordinador, utilitzant les eines de l’Observatori Virtual (Aladin- Simbad). Això ens ho van proposar des de l’Observatori del Garraf a la darrera Convenció d’Observadors. Trobareu més informació en aquest enllaç: OAG CPM Wide Pair Survey

Projecte SEDA WDS: Altres membres del grup participem en aquest projecte de recerca i estudi de sistemes dobles abandonats o “neglecteds”.

Trobareu més informació en aquest enllaç

Exemple mesura sistema doble

 

 

 

 

 

 

 

 

- TALLERS PRÀCTICS : Organitzem diversos tallers pràctics en funció dels punts d’interès que es van plantejant. Hem fet ja alguns com: Pràctica d’observació de meteors, muntar un sistema anti-rosada per el telescopi, observar estels variables, observar estels dobles, utilització de programes astronòmics. Alguns tallers els preparem entre nosaltres i a d’altres rebem la ajuda de  socis de l’Agrupació. Trobareu més informació als següents enllaços:

 

Taller ús de la webcam per planetària

Taller meteorologia aplicada a la astronomia

talle-meteo1

 

- ASTROFOTOGRAFIA: Hi ha membres del grup que volen iniciar-se i d’altres que ja tenen força experiència en disciplines com ara cel profund o planetària. Ens fem dir els “FOTODEBUTANTS”, i estem interessats en tot el que tingui a veure amb la pressa i processat d’imatges astronòmiques.

En aquest enllaç trobareu alguns dels treballs que han realitzat els membres d’aquest grup.

 

- DIBUIX ASTRONÒMIC: Diuen algunes persones dedicades al dibuix astronòmic que és una experiència fascinant que ens ajuda a observar amb més detall i sobretot al recordar allò que em vist. I certament després d’haver observat i dibuixat algun objecte si un altre dia tornes a observar el mateix objecte o zona del firmament tens la sensació de “passejar” per un espai conegut. És una experiència directa, íntima i molt gratificant.

 

Andròmeda, per Núria Franc

Bullialdus, per Núria Franc

Triplet HD 15089, per Núria Franc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adjuntem alguns enllaços a pàgines que en parlen:

 

  1. Sin comentarios aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.