Inicio > Activitats del grup, Camps d'observació > Camp d’Observació a Àger (13 octubre 2012)

Camp d’Observació a Àger (13 octubre 2012)

Camp d’observació a Àger

Dissabte, 13 d’octubre de 2012

 

Amb la intenció d’observar les constel·lacions de tardor en una nit ben fosca i amb un cel de gran qualitat, el Grup de Debutants havia planificat pujar als observatoris del Montsec de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell el dissabte 13 d’octubre de 2012. En Joan, el Daniel F., l’Aleix, en Daniel O., el Xavier, el Manel, la Núria i en Rafael havíem confirmat la nostra assistència. Tots teníem més o menys clar quin seria el nostre pla d’observació. La Núria, a més, va compartir el seu pla amb nosaltres:

-       Observar i dibuixar algunes estrelles dobles: eta i epsilon Cassiopea; alfa Andromeda.

-       Explorar cúmuls oberts de la constel·lació de Cassiopea: NGC 129, Cr 33, Cr 463, NGC 129 i NGC 7099.

-       Observar i dibuixar Júpiter.

A més a més, va fer una proposta d’observació per als que s’inicien en astronomia:

-       El doble cúmul de Perseus, que ofereix un espectacle espectacular.

-       M31, la galàxia d’Andròmeda.

-       I Júpiter, per descomptat.

Finalment, la Núria ens va animar a planificar les nostres pròpies observacions recordant que a la revista Astrum cada mes es proposa observar una determinada constel·lació. També ens va proporcionar la següent adreça, on apareix informació dels astres que es poden observar cada mes:

http://www.circuloastronomico.cl/index.html

La previsió meteorològica de la setmana, però, era pitjor cada dia que passava i, finalment el divendres, en Sergi va treure’ns de dubtes: la cosa pintava molt malament; el cel estaria molt tapat de núvols alts durant tota la nit. Així, un rere l’altre, tots els companys vàrem descartar pujar a Àger.

En Joan, però, va reaccionar ràpidament i ens va proposar substituir aquest camp d’observació d’Àger per una plantada de telescopis el proper dissabte 20 d’octubre al Montseny, doncs, amb paraules seves, a partir de les 22.30 hores la Lluna ja no molestarà i serà una altra oportunitat per fer les observacions. A aquesta nova proposta s’han apuntat ràpidament, i fins al moment, el mateix Joan, en Daniel F., el Xavier, en Daniel O., l’Aleix, la Núria, el Víctor, el Rafael, la Naomi i el Manel. Alguns sortirem plegats de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, després de les sessions públiques de la Lluna, mentre que d’altres aniran directament al punt de trobada.

  1. Sin comentarios aún.
  1. Sin trackbacks aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.