Inicio > Activitats del grup > Sortida al Montseny

Sortida al Montseny

 

Després de tants dies de mal temps, hi ha unes ganes de sortir a observar que no s’explica ! Així que malgrat que la lluna ja estava en quart creixent, varem decidir aprofitar l’anticicló i anar al Montseny a fer observació. Per a mi era la primera vegada que portava el telescopi “a pasejar” i mentre encara era de dia ens varem dedicar a posar els telescopis en estació.

 

En Joan ens va ajudar a saber com nivellar-lo, cercar la polar, etc etc, fins un bon intent de colimar que es va frustrar degut a que jo tenia mal col.locats els objectius.

La sortida va ser molt profitosa. Per a mi va significar saber perquè servien totes aquelles cosetes del telescopi, que ja les havia vist però no savia perquè carai servien, apart que mai havia posat el telescopi en estació, ni feia servir el goto per aquesta raó. A partir d’ara, l’observació serà ben diferent!!

 

En total erem 4, l’Aleix, en Joan Fainé, la Naomi i la Irene

En total erem 4, l’Aleix, en Joan Fainé, la Naomi i la Irene

 

Durant la nit, la lluna realment va molestar moltíssim, i apart el cel no estaba en gens bones condicions, per la calitxa. Així que ens varem desdir de fer fotos i varem pasar al “plan B”, i fer pràctiques de la la Marató Messier. En total varem localitzar 12 objectes, no hi havia gens de bona visibilitat..però va ser divertit de cercar-los i anar-los trobant.

 

La guinda de la nit la va posar l’Aleix, amb un primer plano de Júpiter fabulós, i amb la “posta” del seu satèl.lit Io per derrere el planeta, que va ser molt excitant de veure!

 

En definitiva una nit ben satisfactòria. I ara només queda esperar molts més anticiclons i nits serenes..i sobretot nítides!!

 

Irene

Categories: Activitats del grup Tags:
  1. Sin comentarios aún.
  1. Sin trackbacks aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.