Inicio > Activitats del grup > MARATÒ MESSIER 2014

MARATÒ MESSIER 2014

MARATÒ MESSIER 2014

 

Aquest any 2014 els Observatoris del Montsec de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell tornaràn a ser el punt de reunió per celebrar la “Marató Messier”. Per fer coincidir la maratò amb la lluna nova, ens reunirem a Àger el cap de setmana del 29 de març.
La “Marató Messier” consisteix en observar el major nombre d’objectes del conegut catàleg de cel profund en una sola nit i és un dels esdeveniments més atractius per als amants de l’observació astronòmica.
Esteu tots convidats!

TimeLapse de la posta en estació dels telescopis Maratò Messier 2013, per Víctor Gandia


Hi ha disponibles 20 plataformes d’observació per als socis de l’AAS. Podeu reservar-ne una trucant a Secretaria de l’Agrupació, al telèfon 937 255 373. Les normes que s’han de tenir en compte al recinte dels observatoris seran comunicades als assistents, tambè estarà a disposició dels socis un dossier amb la relació d’objectes visibles i les hores òptimes per a la seva observació. Per més informació sobre els observatoris del Montsec podeu visitar la web de l’AAS

 

El grup de Debutants tornarà a organitzar els concursos de la Marató Messier amb les mateixes normes que l’any passat, a veure si aquesta vegada les condicions meteorològiques son millors.

 

Premi Marató Messier

A la persona o persones que més objectes Messier hagin localitzat (independentment de si utilitzen telescopi o prismàtics). Si hi ha empat, seran premiats tots ells. El GoTo no es podrà utilitzar per concursar en aquest premi (la localització haurà de ser per mitjans manuals). El premi consistirà en un diploma. Els concursants ompliran el Full de registre de localització dels objectes que apareix a continuació. S’utilitzarà aquest registre per determinar els guanyadors.

 

Full de registre concurs Premi Marató Messier

 

Premi Messier de Fotografia

A la persona o persones que realitzin la/les millor/s fotografia/es d’un objecte Messier. Els participants disposaran d’uns dies per processar les imatges. El Blog de Debutants servirà de plataforma per penjar les fotografies candidates i per escollir la o les millors mitjançant una enquesta-valoració oberta a tothom. El premi consistirà en un diploma. Si hi ha empat, es premiarà a tots ells.

 

Plantilla de dades fotogràfiques d’objectes Messier

 

Premi Messier de Dibuix

A la persona o persones que realitzin el/s millor/s dibuix/os d’un objecte Messier. Els participants disposaran d’uns dies per retocar o processar els dibuixos. El Blog de Debutants servirà de plataforma per penjar els dibuixos candidats i per escollir el o els millors mitjançant una enquesta-valoració oberta a tothom. El premi consistirà en un diploma. Si hi ha empat, es premiarà a tots ells. Més endavant, quan la plataforma estigui preparada, s’informarà de la manera de procedir per enviar els dibuixos.

 

Plantilles de dibuix dels objectes Messier

Plantilles generals de dibuix

 

Caldrà que els concursants a les diferents categories informin dels equips utilitzats i dels procediments emprats (es pot fer a posteriori). El nom dels guanyadors i aquestes anotacions seran publicats en un Astrum i al Blog de Debutants.

 

 

Documents d’ajuda:

 

Índex d’objectes Messier

Mapes d’objectes Messier

 

Normes generals a seguir dins el recinte:


- Els cotxes no es poden moure més que durant 10 minuts a les hores convingudes al llarg de la nit (cada 2 hores a partir de les 00.00 hores). Si es vol marxar del recinte cal recollir abans i només quan sigui l’hora encendre el cotxe per sortir.

- No es pot encendre cap llum blanca o utilitzar fonts de calor. S’usaran llums vermelles de baixa intensitat, i només quan sigui necessari. Cal cobrir totes les possibles fonts de llum blanca amb celofana vermella (fins i tot les pantalles d’ordinador). No es poden utilitzar llums làser.

- Cal mantenir un volum de soroll reduït (parlar a veu baixa).

 

 

Categories: Activitats del grup Tags:
  1. Sin comentarios aún.
  1. Sin trackbacks aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.