Inicio > Activitats del grup > Crònica del Camp d’Observació Àger 7 de dessembre 2013

Crònica del Camp d’Observació Àger 7 de dessembre 2013

Domingo, 15 de diciembre de 2013 merce.correa Dejar un comentario Ir a comentarios

Els quatre valents observadors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris que ens han fet arribar els companys que van participar en aquest camp d’observació

Aleix Puig:
Érem el Joan, l’Eduard, jo i el Lluís Romero. Com que hi havia inversió tèrmica i perillava la boira vam pujar al coll d’Ares i la veritat és que de fred allà dalt poquet, no va pas glaçar. I el cel perfecte, tot i que al principi de la nit la Lluna emprenyava una mica.

Eduard Margarit:
Doncs si, vam pujar a dalt de tot. La lluna molt present també.
El Joan, que és un manetes, em va fabricar allà mateix un adaptador de bateria pel cotxe per fer anar el telescopi, perquè el Celestron-Tank que tinc, no crec que hagués aguantat.
El Lluís ens va fer unes fotos que esperem veure. Duia una muntura per fer fotografia molt “alternativa” i força interessant. I molt portàtil.
I els prismàtics del Aleix…. són un luxe. I molt lluminosos.
Jo hauré d’esperar uns dies, i incorporaré un “guiding” al telescopi, com el del Joan, i a veure si puc fer fotos en serio… com les que fa el Joan, que s’ho munta molt bé amb els seus invents. Té un “mecanitzat” de l’enfocador realment enginyós.
També vaig aprofitar per fer una posta en estació diferent de com feia fins ara, i és molt ràpida, efectiva i molt precisa. Això si, cal intrascopi reticulat.
Ja he aconseguit que el meu PC sincronitzi amb el telescopi. És fantàstic, sobretot el GOTO.
Ús adjunto l’adreça d’un software gratuït per tornar vermella (o del color que escolliu) la pantalla pel PC per utilitzar-lo quan aneu d’observació:

http://www.backyardeos.com/download.aspx

Sinó, haureu de fer servir el fantàstic adaptador que fa servir el Joan, que també es súper pràctic…

Lluís Romero
Eiii ens ho vam passar molt bé, jo vaig gaudir molt amb bona companyia, feia temps que sortia amb el grup i com sempre és un plaer compartir aquesta grata estona.
Vaig flipar amb els prismàtics d´Aleix, i pel que fa a Joan Fainé em vaig quedar parat del muntatge que té instal•lat al seu cotxe, genial Joan!! Ets el millor i a l’Eduard que dir-te… Amb la il•lusió que portes arribaràs lluny, que no te la treguis ningú…aviat veurem les teves primeres imatges que segur seran molt bones, no ho dubto.
Jo estic liat amb la Constel•lació d’Orió que vaig fotografiar el Dissabte, però ara no intento acabar-la en una nit com feia abans, m’ho prenc amb més calma, cosa anòmala amb mi, deu ser que al final aprens a ser més pacient amb aquest hobby o deu ser jo que em faig més gran, je je.

Una abraçada a tots i moltes gràcies per compartir la nit!

 

Joan Fainé i el seu equip

Eduard Margarit i part de l'equip

 

 

 

Preparant el material....

Categories: Activitats del grup Tags:
  1. Sin comentarios aún.
  1. Sin trackbacks aún.
Debes estar registrado para dejar un comentario.